Neprižiūrimos ožkos teismo sprendimu perduotos naujam savininkui

2013-05-20, 16:03
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad Batakių kaime (Tauragės raj.) benamėmis tapusios, 8 neprižiūrimos ožkos perduotos to paties rajono ūkininko globai, kuris įsipareigojo tinkamai rūpintis gyvūnais.

Tauragės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai praėjusį mėnesį kreipėsi į teismą dėl neprižiūrimų ožkų atėmimo iš negalinčios jomis pasirūpinti savininkės. Atlikto patikrinimo metu buvo nustatyta, kad ožkos reguliariai nešeriamos ir negirdomos, joms neįrengtas joks aptvaras – sulaukėję, žmonių bijantys gyvuliai laisvai klajojo po apylinkes, mėgindami patys susirasti pašaro. Specialistų nuomone, gyvuliai buvo išliesėję, jiems laiku neteikta veterinarinė pagalba, sodybos kieme buvo primėtyta buitinių atliekų, metalo, plastiko ir kitų medžiagų, galinčių kelti pavojų gyvūnams.

Ggegužės 17 d. Tauragės rajono apylinkės teismo sprendimu, Batakių seniūnija buvo įpareigota perimti iš savininkės 8 ožkas ir perduoti jas auginti tos pačios seniūnijos Liaudginų kaimo ūkininkui.

www.vmvt.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24