Spausdinti šį puslapį

5 išmaniojo telefono savybės, kurios leis pasijusti profesionaliu fotografu

2018-11-30, 11:17
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ne paslaptis, kad, norint užfiksuoti stulbinantį kadrą, vis dažniau pasitelkiame ne fotoaparatą, o į delną telpantį įrenginį – išmanųjį telefoną. Net fotografams tenka pripažinti, kad šiuolaikiniai išmanieji pasižymi tokiomis geromis kamerų savybėmis, jog darosi sunku atskirti su kuo išties daryta nuotrauka. Todėl visai nesvarbu, fotografuosite portretą ar peizažą, štai, 5 telefono funkcijos, kurių dėka jūs pasijusite tarsi profesionalas.

Optinis vaizdo stabilizavimas

Kiek kartų teko iš asmeninio albumo ištrinti susiliejusias nuotraukas dėl fotografavimo metu sudrebėjusios rankos? Manote, to nepasitaiko profesionalams, o gal jie turi slaptą ginklą? Jūsų išmanusis greičiausiai turi vieną tokių – optinį vaizdo stabilizavimą (OIS), kurio dėka išvengsite nesufokusuotų nuotraukų.

Fotografuojant kameros jutiklis juda automatiškai, taip kompensuodamas judančios rankos judesius ir sumažindamas vaizdo susiliejimą iki minimumo. Šis režimas ypač pasitarnauja, kai fotografuojamas toli esantis objektas, naudojant priartinimą. Taip pat, ši funkcija gali praversti net filmuojant, tik nepamirškite pasitikrinti, ar ji įjungta.

Plataus kampo objektyvas

Plataus kampo objektyvas leidžia į kadrą sutalpinti daugiau. Pavyzdžiui, pirmasis „Samsung“ vidutinės klasės telefonas „Galaxy A9“ su keturiomis galinėmis kameromis turi itin plataus, net 120 laipsnių, kampo objektyvą, kuris pasiekia kur kas toliau, nei žmogaus akis gali aprėpti.

Ši kameros savybė tinka atstumui padidinti tarp pirmo plano ir fono, esančio už objekto, taip perteikiant plačias prieš fotoaparatą nusidriekusias erdves. Ypač plataus kampo objektyvai, naudojami su kitais kameros elementais, leidžia įamžinti aukščio lygio kadrus. Šie objektyvai labai efektyviai užpildo kadrą didingais architektūros ir interjero elementais, nuotraukoje išryškinant pagrindinį objektą.

Dirbtiniu intelektu paremtas vaizdo optimizavimas

Vaizdo optimizavimo funkcija išmaniuosiuose telefonuose kameros nustatymas pritaiko pagal fotografuojamą objektą. Dirbtiniu intelektu paremta kamera geba atpažinti vienoje nuotraukoje esančius kelis elementus ir automatiškai suklasifikuoti į tam tikras kategorijas.

Jūsų fotografijos bus tarsi profesionalios nuotraukos, nes vaizdo optimizavimo pagalba, automatiškai bus dar aukštesnės kokybės nei įprastai, o spalvos joje bus natūralesnės ir ryškesnės.

Portreto režimas

Pasidaryti tobulą portretą niekada nebuvo taip paprasta. Beveik visi naujausi išmanieji telefonai gali pasigirti portreto režimu arba, dar kitaip žinomu, „bokeh“ efektu. Šios funkcijos dėka vaizdas, esantis už objekto, lieka nesufokusuotas, o sulietame fone žmogaus kontūras tampa ryškus ir su griežtomis linijomis.

Išgauti nevykusį kadrą su šiuo režimu tampa beveik neįmanoma. Jei norite tobulo kadro – fotografuokite saulės apšviestą objektą, o likusį darbą atliks pats išmanusis įrenginys. Tiesa, naujausiuose telefonuose dažnai būna ir papildomos funkcijos, kurios leidžia patiems reguliuoti portreto apšvietimą ir spalvas pagal poreikį.

Nuotraukų redagavimas

Profesionalūs fotografai taip pat nemažai laiko praleidžia redaguodami nuotraukas. Todėl, jei norite, kad jūsų užfiksuotos akimirkos atrodytų taip pat nuostabiai, reikėtų skirti dėmesį ir jų redagavimui, skelbiama pranešime spaudai.

Tikrai ne visada būtina turėti profesionalius nuotraukų redagavimo įrankius – dažnai pakanka ir tų esančių išmaniajame telefone. Pabandykite pakeisti filtrus, apšvietimą, padidinti ar pamažinti spalvų kontrastą, išryškinti šešėlius – pamatysite, nuotrauka pasikeis akimirksniu. Visa tai galite padaryti dar ir prieš pradedami fotografuoti, radę tinkamą kampą ir objektą, pakeiskite kameros filtrus ir atraskite labiausiai patinkantį.

Komentuoti