Kodėl išmanųjį laikrodį išsirinkti lengviau nei žieminę striukę?

2018-11-09, 15:35
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Kodėl išmanųjį laikrodį išsirinkti lengviau nei žieminę striukę? rawpixel / unsplash.com nuotr.

Prasidėjus tikrajam lietuviškam rudeniui, o į nugarą jau vis smarkiau alsuojant žiemai, gyventi nenustojame. Vis dar norisi lauke prabėgti įprastus kilometrus, išeiti pasivaikščioti ar aplankyti mėgstamas vietas. Tačiau ką daryti, jei niekaip nenusprendžiame, kuris išmanusis prietaisas yra tinkamiausias mus lydėti atšiauresniais orais? Tuomet pats laikas ant rankos užsisegti išmanųjį laikrodį, kuris atstoja tiek dalį telefono, tiek geriausias laikrodžių savybes. Bet kaip žinoti, kurį pasirinkti? Tam, kad išsirinktumėte tiek savo poreikių, tiek atšiauriausių oro sąlygų nebijantį laikrodį, į pagalbą atskuba „Bitės Profai“.

„Šiandien rinktis išmanųjį laikrodį tapo beveik taip pat sunku, kaip ir išmanųjį telefoną. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad visi išmanieji laikrodžiai panašūs, tačiau iš tiesų jų – visa galybė: nuo laikrodžių skirtų profesionaliems bėgikams ar klasikinių laikrodžių mėgėjams iki išmaniųjų apyrankių ar specialių laikrodžių vaikams. Tad renkantis juos visų pirma reikia sau atsakyti į tokį patį paprastą klausimą, kaip ir perkant naują telefoną – kam man jo reikia?“ – sako „Bitės Profas“ Gytis Kupčinskas ir išskiria pagrindinius tikslus, dėl kurių verta įsigyti išmanųjį laikrodį bei pačius laikrodžius, kurie labiausiai jiems pritaikyti.

1. Ką renkasi sporto entuziastai?

„Išmanieji laikrodžiai šiandien dažnam asocijuojasi su bėgimu. Tačiau juos taip pat sėkmingai galima naudoti plaukiant, nardant, važiuojant dviračiu ar užsiimant bet kuria kita fizine veikla. Tiesa, bet kuris išmanusis laikrodis sportininkams netiks. Jiems reikėtų atkreipti dėmesį į kelis dalykus – ar laikrodyje yra širdies pulso matuoklis, ar jis atsparus vandeniui ir ar jis geba pateikti išsamią fizinės veiklos analizę. Taip pat vertėtų pasidomėti ir ekrano atsparumu – turbūt nieko nėra blogiau nei po treniruotės laikrodyje atsiradęs nemenkas įskilimas. Dėl šios priežasties brangesniuose modeliuose neturėtumėme nustebti radę safyro stikliukus, kuriuos tikrai sudėtinga sudaužyti ar net subraižyti. Ieškantys išmaniojo laikrodžio sportui dažniausiai dairosi į „Garmin“, „Suunto“ ir „Polar“ laikrodžių pusę. Tiesa, šių laikrodžių reikėtų ieškoti specializuotuose parduotuvėse“, – pažymi G. Kupčinskas.

2. Ką renkasi įpratę viską turėti vienoje vietoje?

Kartais, kaip pastebi G. Kupčinskas, tiesiog norisi universalaus laikrodžio, su kuriuo galėtum ir sportuoti, ir pramogauti, ir gražiai atrodyti gatvėje: „Išmanieji telefonai išmokė mus būti reikliais: kai laikome rankose išmanųjį, norime, kad jis leistų tiek naršyti internete ar fotografuoti, tiek atliktų visas tradicines telefono funkcijas. Kartelė užkelta aukštai. Todėl natūralu, kad su panašiais poreikiais susiduriame ir kai žvalgomės išmaniojo laikrodžio. Tad ar galima rasti tokį, kuris būtų labai funkcionalus, pats atpažintų, kai žmogus sportuoja, bet tuo pat metu tiktų ir prie šventinio kostiumo, o valdomas būtų tiek liečiant ekraną, tiek sukamu laikrodžio rėmeliu? Šioje vietoje stipriai įsitvirtinę „Samsung“ ir „Apple“, kurių išmanieji laikrodžiai nuo pat pradžių dėsningai tobulėjo būtent tokio laikrodžio link.“

3. Ką renkasi ieškantys savo pirmo išmaniojo laikrodžio?

Ši kategorija aktuali ieškantiems pirmojo išmanaus laikrodžio ir dar neįsitikinusiems, ar jiems jo tikrai reikia: „Natūralu, kad kai ne visai žinai ko nori, renkiesi tai, kas populiariausia. Čia galime pridėti ir išmanias apyrankes, kurios panašios į laikrodžius, bet dažnai turi kiek mažiau funkcijų, bet tuo pat metu siūlo ir kur kas patrauklesnę kainą. Galvojant apie jas rekomenduotume žvalgytis į „Fitbit“, „Huawei“ ar „Xiaomi“ apyrankių pasiūlą. Kalbant apie populiariausius išmanius laikrodžius – šiuo metu mūsų klientai itin pamėgo „Fitbit“ gaminamą „Ionic“ modelį, kuris tiks tiek sportuojantiems, tiek norintiems sekti savo streso lygį ir kitus panašius rodiklius.“

4. Ką renkasi išskirtinumo medžiotojai?

Jei seniau užtekdavo užsidėti išmanų laikrodį ant rankos ir jau pavykdavo išsiskirti gatvėje, šiais laikas taip nustebinti aplinkinių nebepavyks, rašoma pranešime spaudai.

„Dalis gamintojų pasuko kitu keliu – pradėjo siūlyti išmanius laikrodžius, kurie atrodo lyg tradiciniai, bet turi visas išmanias funkcijas. Pavyzdžiui, „Nokia“ – jie turi įprastus ciferblatus, bet tuo pačiu geba sekti širdies pulsą, informuoti apie gautas žinutes. Be to, jie patiks ir tiems, kurie nemėgsta dažnai krauti savo įrenginių – kai kurie modeliai laiko net iki 25 dienų. Panašius tradiciškai atrodančius modelius siūlo ir „Motorola“ bei „Samsung“, – pažymi G. Kupčinskas.

5. Ką renkasi turintys vaikų?

G. Kupčinsko teigimu, renkantis išmanųjį laikrodį mažiesiems dažniausiai būna daug specifinių poreikių, todėl šiandien galima įsigyti specialiai vaikams subalansuotus laikrodžius.

„Jei norime vaikams užsegti tokį laikrodį, kuris neturėtų pašalinių funkcijų, o tik leistų paskambinti tais telefonais, kurie yra adresų knygoje, nuolat rodytų vaiko buvimo vietą ir turėtų pagalbos mygtuką – toks laikrodis jau yra sukurtas. Būtent šias funkcijas palaiko specialūs vaikiški išmanieji laikrodžiai „Gudrutis“, į kuriuos įstačius SIM kortelę vaikas ant rankos turės gražų laikrodį, tėvai visuomet žinos jo buvimo vietą, o į laikrodį negalės paskambinti tie numeriai, kurie neįtraukti į adresų knygą. Taip pat toks laikrodis fiksuoja visą jį nešiojančio vaiko keliavimo istoriją, tad galima matyti, kur vaikas ėjo ar kur buvo.“

Galiausiai, anot G. Kupčinsko, norint daugiau sužinoti apie išmaniuosius laikrodžius, jų savybes ar išsirinkti sau tinkamiausią, visuomet galite kreiptis į didžiuosiuose Lietuvos miestuose esančius „Bitės Profus“ ir jie visuomet jums patars.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24