1990-uosius primenančioms asmenukėms: 4 programėlės

2018-10-30, 14:22
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
1990-uosius primenančioms asmenukėms: 4 programėlės Maria Shanina / unsplash.com asociatyvi nuotr.

Socialiniuose tinkluose pastebimos naujos tendencijos – populiarėja asmenukės, primenačios 1990-aisiais juostiniais aparatais užfiksuotas nuotraukas. Jei ir jūs jaučiate nostalgiją šiam dešimtmečiui, išbandykite jo įkvėptas vaizdų redagavimo programėles.

Jūsų dėmesiui – 4 Arnoldo Lukošiaus, „Tele2 Inovacijų biuro“ eksperto, rekomenduojamos aplikacijos, nuotraukoms suteiksiančios praėjusio amžiaus pabaigos įspūdį.

1. Juostelės efektai

Dulkės ant juostelės, šviesos ruožai, išblukimas – tai, ką albumuose galima išvysti ant brangius prisiminimus sustabdžiusių nuotraukų, dabar sulaukia ir ypač daug patiktukų socialiniuose tinkluose. Viena populiauriausių taip asmenukes atgal laiku nukeliančių programėlių – „Kuni Cam“, rašoma pranešime spaudai.

Programėlėje galima rinktis iš daugelio nuotraukų filtrų, vaizdams pridėti peršviestos juostelės ir smulkių subraižymų efektą. Be to, norint sukurti dar įtikinamesnį 90-ųjų įspūdį – nuotrauką galima papildyti oranžinės spalvos datos ir laiko vandenženkliu.

„iOS“: https://itunes.apple.com/us/app/kuni-cam/id1336488891?mt=8

„Android“: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ginnypix.kuni&hl=en

2. Taškinė žaidimų grafika grįžta

Ar pamenate pirmąsias žaidimų konsoles, prijungiamas tiesiog prie televizoriaus? Jų žaidimų vaizdo grafika, lyginant su šiuolaikinėmis vaizdo atkūrimo galimybėmis, skiriasi kaip skaičiuotuvas nuo superkompiuterio, tačiau kai kam reiškia vaikystę arba praeities vakarėlius su draugais.

Aplikacija „BitCam“ nuotraukoms suteikia būtent tokį nostalgišką žemos rezoliucijos efektą. Vaizdai atrodo lyg sudėlioti iš daugybės aiškiai matomų taškelių, todėl iškart išsiskiria socialinių tinklų turinio srautuose. Tiesa, ši programėlė yra skirta tik „iPhone“ savininkams.

„iOS“: https://itunes.apple.com/us/app/bitcam/id1114990619?mt=8

3. Išmaniajame – vienkartinė muilinė

Technologijų kūrėjai grąžino populiarumą ir vienkartiniams fotoaparatams, žinoma, suteikdami jiems programėlės pavidalą. Viena tokių – „Huji Cam“.

Šia aplikacija ne tik suteikia asmenukėms 1998-ųjų efektą (ši data automatiškai atsiranda nuotraukos apačioje), bet ir primena naudojimosi juostiniu įrenginiu pojūtį. Norint užfiksuoti kadrą, galima naudotis senoviniu vaizdo ieškikliu, o ir blykstę įjungti tenka kaip anksčiau – rankiniu būdu.

„iOS“: https://itunes.apple.com/us/app/huji-cam/id781383622?mt=8

„Android“: https://play.google.com/store/apps/details?id=kr.co.manhole.hujicam&hl=lt

4. Vaizdo įrašai – tarsi iš šeimos archyvo

Norintiems 1990-ųjų dvelksmą suteikti vaizdo įrašams, verta rinktis programėlę „VHS Camcorder“. Ja apdoroti vaizdai atrodo lyg būtų nufilmuoti sena „VHS“ tipo kamera. Jose naudotų magnetinių juostos kasečių, kuriose užfiksuotos vestuvės, gimtadieniai ir kiti brangūs vaizdai, rasti turbūt dar būtų galima kiekvienuose namuose.

Ši programėlė ne tik pakeičia įrašų vaizdą, bet ir iškraipo garsą, leidžia pridėti „suvirpėjusios rankos“ efektą arba mirkčiojantį pavadinimą. Beje, šia aplikacija nufilmuotus vaizdo įrašus galima pažymėti laiko vandenžekliu, net ir atgaline data.

„iOS“: https://itunes.apple.com/us/app/vhs-camcorder/id679454835?mt=8

„Android“: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rarevision.vhscamcorder&hl=lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24