Siuntomis rūpinsis dirbtinis intelektas

2018-10-23, 18:41
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Siuntomis rūpinsis dirbtinis intelektas „DPD Lietuva“ pardavimų ir rinkodaros vadovas Baltijos šalims Gabrielius Bilevičius / Pranešimo spaudai autorių nuotr.

„DPD“ Vokietijos rinkoje pristatė balso atpažinimo programėlę, skirtą virtualiam asistentui „Google Assistant“, kuris reaguoja į balso komandas. Pasitelkę naująją programėlę klientai gali sužinoti siuntos pristatymo laiką valandos tikslumu, peradresuoti siuntą arba sužinoti, kur yra artimiausi „DPD“ siuntų terminalai ir taškai. „DPD“ Vokietija taip pat vysto dirbtinio intelekto technologijas virtualiems pokalbiams, el. pašto asistentams ir netrukus žada pasekti „DPD“ Prancūzijos pavyzdžiu, kur klientams jau padeda virtualūs pokalbių robotai.

Pernai „DPD“ pristatė siuntų valdymo programėlę „Amazon“ virtualiam asistentui „Alexa“, o šiemet sukūrė dar vieną dirbtiniu intelektu pagrįstą programėlę, skirtą „Google Assistant“. Pirmieji „Google Assistant“ skirtą programėlę galės išbandyti „DPD“ klientai Vokietijoje.

Įdiegus į „Google Assistant“ „DPD“ siuntų navigacijos programėlę, klientai galės balsu duoti komandas, susijusias su siunta. Pavyzdžiui, paklausus „Google“, kur šiuo metu yra „DPD“ siunta, „Google“ nurodys tikslų laiką, kada siunta pasieks klientą. Klientai, kurie tuo metu negalės būti nurodytu adresu, pasitelkę balso komandas, galės peradresuoti siuntą, pakeisti jos pristatymo datą arba nurodyti pristatyti siuntą į artimiausią „DPD“ siuntų terminalą arba tašką.

Naujoji „DPD“ programėlė veikia su visais „Android“ įrenginiais, įskaitant išmaniuosius laikrodžius. Programėlę taip pat galima naudoti su „Google Home“.

Šiuo metu „DPD“ Vokietijoje taip pat aktyviai vysto dirbtiniu intelektu pagrįstus pokalbių ir el. pašto asistentus. Pirmieji virtualūs „DPD“ el. pašto asistentai pradės veikti dar šiemet. Tokie asistentai jau dalyvauja „DPD“ darbe Prancūzijoje.

„Dirbtinis intelektas ir balso atpažinimo technologijos šiuo metu yra raktiniai žodžiai vystant svarbiausias „DPD“ skaitmenines inovacijas. Planuojama, kad laikui bėgant šios technologijos pasieks visas rinkas, kuriose veikia „DPD“, tarp jų – ir Lietuvą. Šiuo metu jau matome, kad galimybės, kurias klientams suteikia skaitmenines inovacijas, iš esmės keičia siuntų pristatymo kokybę, suteikia daugiau lankstumo ir užtikrina daug didesnį patogumą“, – sako „DPD Lietuva“ pardavimų ir rinkodaros vadovas Baltijos šalims Gabrielius Bilevičius.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24