Prasideda kūrybinių industrijų festivalis „PIXEL“

2013-11-22, 08:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

2013 m. lapkričio 22 d. diskusija apie kūrybinių industrijų ateitį Lietuvoje prasideda antrasis inovacijų ir technologijų festivalis „PIXEL", subursiantis kūrėjus, verslininkus, novatorius ir vizionierius. Dvi savaites įvairiose Vilniaus erdvėse vyks susitikimai, diskusijos, paskaitos, pokalbiai, kurių tikslas – dalintis idėjomis ir įžvalgomis, keistis patirtimi, pristatyti naujausias tendencijas. 13 val. Kultūros ministras sustinka su Lietuvos skaitmeninių kūrybinių industrijų asociacijos "Mediapolis" atsovais, su kuriais aptars renginius ir kūrybinių industrijų plėtros galimybes 2014-2020 metų ES struktūrinių fondų paramos laikotarpiu.

"Kultūros ministerija pirmą kartą tampa tarpine institucija, kurii rūpinsis investicijomis kultūros srityje. Kūrybinės ir kultūros industrijos yra svarbios Lietuvai, nes jų perspektyva didelė ir daug žadanti šalies ekonomikai. Visos ekonomiškai stiprios šalys šiuo metu kelia investicijas į kūrybos sektorių, nes puikiai suvokia, kad konkuruoti šiomis dienomis galima tik inovatyviais, unikaliais, kūrybiškais produktais", - sako kultūros ministras.

2014-2020 m. Lietuvoje bus įsteigtas Kūrybinių industrijų slėnis, kuris pasak ministro, rūpinsis, kad kūryba, mokslas ir pramonė kurtų bendrus projektus.

Ar ši žinia nudžiugins asociacijos MEDIAPOLIS narius, paaiškės visai netrukus, nes prieš susitikimą asociacijos atstovai teigia esantys sunerimę, ar Kultūros ministerija sulauks kitų ministerijų pritarimo dėl kūrybinių industrijų srities tobulinimo ir investicijų.

„Kūrybinės industrijos Lietuvoje sudaro 5,6% Lietuvos bendrojo vidaus produkto. Inovacijos, technologijos, modernūs sprendimai visuomenei, verslui ir valstybiniam sektoriui nebestebina nieko, tačiau vis dar kalbėti apie mokslo, meno ir verslo sintezę kūrybinių industrijų kontekste – sudėtinga", teigia Agnė Zalanskaitė, Lietuvos skaitmeninių kūrybinių industrijų asociacijos prezidentė.

Festivalį „Pixel" organizuoja Lietuvos skaitmeninių kūrybinių industrijų asociacija „Mediapolis". Šių metų festivalio pagrindinis leitmotyvas – riba tarp sensacijos ir kasdienybės. Kalbėsime apie mobiliųjų aplikacijų infliaciją, elektroninius pinigus, papildytą realybę, nematomus technologinius kartus, viešųjų ryšių technologijas ir socialinius tinklus, ateities vaikus, inovacijas kine, debesis ir lazerius.

lrkm.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24